Rode vruchtentaart

De perfecte combinatie van knapperigheid, versheid en genot.
Rodebessentaart is een eenvoudig maar verfijnd dessert. Het benadrukt de pittige smaak van de bessen, versterkt door de zoetheid van de room. Serveer gekoeld voor maximaal genot!

Ingrediënten​


Voor het kruimeldeeg

Voor de banketbakkersroom

Voor de vulling

Voorbereidingen


1. Kruimeldeeg

  1. Meng de bloem, poedersuiker en het zout.
  2. Voeg de boter in stukjes toe en wrijf deze met je vingertoppen door het deeg tot een zanderige textuur.
  3. Voeg het ei toe en kneed snel tot een bal.
  4. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast staan.

2. Banketbakkersroom

  1. Verwarm de melk met het opengesneden vanillestokje.
  2. Klop de eidooiers met de suiker tot een bleke en romige massa en voeg dan de maïzena toe.
  3. Giet geleidelijk de hete melk erbij, al kloppend.
  4. Zet het vuur laag en laat het inkoken.
  5. Dek af met huishoudfolie en laat afkoelen.

3. Bereiding

  1. Rol het korstdeeg uit en bekleed een taartvorm.
  2. Prik de bodem in met een vork en bak blind 20 minuten op 180 °C.
  3. Laat afkoelen en vul met banketbakkersroom.
  4. Schik de bessen er harmonieus op.
  5. Verwarm de jam met 1 eetlepel water en bestrijk het fruit ermee zodat het gaat glanzen.

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.