
Als gebak een spektakel wordt
Er waren 120 mensen aanwezig bij deze demonstratie, waarbij eindejaarscreaties centraal stonden.
Geïnspireerde creaties, tussen durf en elegantie
Deze eindejaarsdemonstratie was een ware inspiratiebron voor de patissiers. Chefs Damien Pichon en Nicolas Arnaud presenteerden een moderne en verfijnde visie op feestelijk bakken, waarbij elke creatie esthetiek, emotie en een evenwichtige smaak combineert.




De houtblokken hebben de grote klassiekers op subtiele wijze opnieuw vormgegeven: zijdezachte en contrasterende texturen, tonen van rood fruit of citrusvruchten die de kracht van chocolade doen ontwaken, en fruitige inzetstukken die frisheid en lichtheid brengen.
Wat de taarten betreft, waren de combinaties zeer delicaat : hazelnoot, bosbes, zwarte bes, kastanje, citroen... zoveel combinaties die spelen met de natuurlijkheid en puurheid van de smaken, versterkt door zeer precieze afwerkingen.
Tot slot verleiden de individuele desserts met hun minimalistische elegantie: een perfecte balans tussen traditie en moderniteit, waarbij genot tot uiting komt in openhartige en harmonieuze combinaties - appel en karamel, vanille en praliné, kastanje en zwarte bes.
In deze creaties vinden we de belangrijkste patisserietrends van het seizoen :
De zoektocht naar een balans tussen rijkdom en lichtheid,
Het benadrukken van contrasterende texturen,
Het belang van een verfijnde maar opvallende visuele ervaring,
En de terugkeer naar authentieke smaken die worden overgebracht door uitzonderlijke producten.
Elk dessert vertelde zo een verhaal: dat van een rijkelijk, technisch maar toegankelijk gebakje, gericht op emotie en het plezier van delen – een filosofie die Bruyerre en zijn jarenlange partners dierbaar is.
Dank aan onze sponsors
Wij zijn in goed gezelschap.


