Chocoladefondant met een smeltende kern

Het tijdloze dessert, smeltend in het midden en knapperig aan de buitenkant — een echte knuffel in chocoladevorm.

Deze chocoladefondant is onweerstaanbaar! Onder de licht knapperige korst bevindt zich een smeltende kern die er al vanaf de eerste lepel uitsijpelt.
Dit is het perfecte recept voor chocoladeliefhebbers: snel, eenvoudig en gegarandeerd succes, iedere keer weer.

Serveer het nog warm, met een bolletje vanille-ijs of een scheutje vla, en zie hoe hun ogen smelten nog voordat ze het proeven.

​Niveau - Gemakkelijk

​Niveau - Gemakkelijk​​

Vereisten



Ingrediënten


Tip van de chef : Voor een extra smeuïge binnenkant kunt u voor het bakken een klein vierkantje chocolade in het midden van elk vormpje leggen. 

Voorbereidingen

1. Verwarm de oven voor

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrijk de individuele bakvormen of ramequins met boter en bloem.

2. Smelt de chocolade

  1. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie of in de magnetron (in intervallen van 30 seconden). Meng het geheel tot een glad en glanzend mengsel.

1. Bereid het deeg voor​

  1. Klop in een kom de eieren en de suiker tot het mengsel licht wit wordt.
  2. Voeg de bloem en het zout toe en meng.
  3. Roer vervolgens de nog warme gesmolten chocolade erdoor.
  4. Meng voorzichtig met een spatel totdat er een gladde pasta ontstaat.

4. Gieten en koken

  1. Verdeel het deeg over de ramequins en vul ze tot ¾.
  2. Bak gedurende 10 tot 12 minuten : het midden moet nog zacht zijn en de korst moet zich net hebben gevormd.
  3. Haal het uit de oven en laat het 2 tot 3 minuten rusten voordat u het voorzichtig uit de vorm haalt.

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.
Amerikaanse kaneelbroodjes
De beroemde kaneelbroodjes uit de Verenigde Staten: zacht, geurig en onweerstaanbaar smeltend in je mond.