Deze chocoladefondant is onweerstaanbaar! Onder de licht knapperige korst bevindt zich een smeltende kern die er al vanaf de eerste lepel uitsijpelt.
Dit is het perfecte recept voor chocoladeliefhebbers: snel, eenvoudig en gegarandeerd succes, iedere keer weer.
Serveer het nog warm, met een bolletje vanille-ijs of een scheutje vla, en zie hoe hun ogen smelten nog voordat ze het proeven.
Niveau - Gemakkelijk
Niveau - Gemakkelijk
Vereisten
- Voorbereidingstijd : 10 minuten
- Kooktijd : 10 tot 12 minuten
- Hoeveelheid : 6 porties
- Benodigde benodigdheden : Kom, Keukenweegschaal, Vorm of ramekins, Zweep
Ingrediënten
- 60 g bloem
- 80 g poedersuiker
- 200 g pure chocolade
- 100 g ongezouten boter
- 4 eieren
- 1 snufje zout
Tip van de chef : Voor een extra smeuïge binnenkant kunt u voor het bakken een klein vierkantje chocolade in het midden van elk vormpje leggen.
Voorbereidingen
1. Verwarm de oven voor
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de individuele bakvormen of ramequins met boter en bloem.
2. Smelt de chocolade
-
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie of in de magnetron (in intervallen van 30 seconden). Meng het geheel tot een glad en glanzend mengsel.
1. Bereid het deeg voor
- Klop in een kom de eieren en de suiker tot het mengsel licht wit wordt.
-
Voeg de bloem en het zout toe en meng.
- Roer vervolgens de nog warme gesmolten chocolade erdoor.
- Meng voorzichtig met een spatel totdat er een gladde pasta ontstaat.
4. Gieten en koken
- Verdeel het deeg over de ramequins en vul ze tot ¾.
- Bak gedurende 10 tot 12 minuten : het midden moet nog zacht zijn en de korst moet zich net hebben gevormd.
- Haal het uit de oven en laat het 2 tot 3 minuten rusten voordat u het voorzichtig uit de vorm haalt.
Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.


