Niveau -
Gemakkelijk
Deze crumble van vijgen en hazelnoten is een heerlijke en troostrijke traktatie. Verse vijgen, zachtjes geroosterd in de oven, onthullen al hun zoetheid onder een goudbruine, knapperige korst met gemalen hazelnoten.
Dit dessert is eenvoudig te bereiden, bevat seizoensfruit en wordt warm gegeten, met een bolletje vanille-ijs of een beetje crème fraîche.
Niveau - Facile
Vereisten
- Actieve voorbereidingstijd : 15 minuten
- Bereidingstijd : 25-30 minuten
- Totaal : ongeveer 45 minuten
- Hoeveelheden : 4 personen
- Benodigdheden : Kom, , Gratinvorm
Ingrediënten
-
80 g Bloem
- 60 g Koude boter, in blokjes
- 60 g Bruine suiker
- 40 g Gemalen hazelnoten
- 8 tot 10 verse, rijpe vijgen
- 1 Zakje vanillesuiker
Tip van de chef : Deze crumble is lekker warm met vanille-ijs of koud met Griekse yoghurt.

Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
- Bereid de vijgen voor : Was ze, halveer of kwarteer ze, afhankelijk van hun grootte, en verdeel ze over de vorm (of ramequins). Voeg naar wens een scheutje honing toe.
- Bereid de crumble voor : Meng in een kom de bloem, bruine suiker, vanillesuiker en boter met je vingertoppen tot een zanderige textuur. Roer de gehakte hazelnoten erdoor.
-
Bereiding : Verdeel het crumblemengsel over de vijgen.
- Bakken : Bak 25-30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
-
Laat iets afkoelen voor het serveren.
Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.